Evenimente

book club
Poezia, Perfecțiune într-o lume Imperfectă

WOMENESTEEM INTERNATIONAL 

Moderator și Invitat eveniment

Cu toate avantajele ei, dezvoltarea rapidă a tehnologiei din ultimele decenii, a determinat o scădere a numărului de cititori de carte, mai ales în rândul tinerilor. În acest context, WomenEsteem International își propune să creeze spații virtuale de conexiune atât cu alți cititori, cât și cu autori și cu operele lor. 

Dacă și tu simți cum cărțile alimentează  starea de bine în mod natural, te invităm alături de noi în această serie de întâlniri lunare.

Să le onorăm, să le apreciem, să călătorim prin poveștile lor!

Diana-Maria Georgescu

Autor și Fondator WomenEsteem International 

”Ştiu că m-am născut să scriu / Dar managementu-i un rachiu, / te ia de cap şi te doboară / și-aşa laşi scrisul într-o gară. / Însă acum am revenit / Și merg până la infinit, / cu vocea sufletului meu / ruptă din însuși Dumnezeu.”

Ramona Smereciuc

Autor și Invitat special WomenEsteem International 

”Poezia nu există numai în cuvinte. Cuvintele sunt doar o ramă imperfectă pentru frumosul pe care îl încadrează. Poezia e teritoriul de la intersecția dintre simțire, cuvinte, imagini și sunete. Tot ceea ce nu poate fi exprimat dar e definit.” 

Contribuția noastră la starea ta de bine

Cărțile sunt sursă inepuizabilă de inspirație, de imaginație și personificare într-o viață pe care nu am trait-o, dar pe care poate ne-ar fi plăcut să o trăim. Cărțile sunt o ușă către o altă realitate, care abia așteaptă să fie deschisă. Sunt seva și mirajul serilor de iarnă, sau a zilelor toride pe malul mării unde preferăm să ne lăsăm mintea să se bucure de vacanță vagabondând prin imagini pe care doar privirea ei le poate crea.
Cărțile sunt cunoaștere și educație, sunt creștere și speranță, sunt iubire și magie. Și pentru că preferăm să ne hrănim mintea și sufletul cu vibrații care să ne creeze stări de bine, vă invităm la întâlnirile noastre lunare ”Book Club”!
 

Continuăm seria din acest an cu un invitat special, Ramona Smereciuc, suflet de poet pasionat de artă în toate formele ei. Ramona a iubit dintotdeauna literatura și poezia, iar dacă îi citești creațiile, vei descoperi un suflet sensibil și plin de culoare, ca un tablou pastelat de primăvară.

Pe scurt, ce vom face în cadrul acestei întâlniri?
 1. Construim poduri de cuvinte și energii hrănitoare care să ne alimenteze starea de bine prin conexiuni profunde cu cei cu care împărțim pasiunea pentru citit și scris. Cum?
  • Prezentându-ne și cunoscându-ne cu iubitorii de cărți, de scris, de vagabondat prin povești.
  • Prezentând pe scurt cărțile noastre preferate, aceasta fiind o ocazie de a ne îmbogăți pe baza experienței celor care le-au citit deja.

2. Cunoaștem autori consacrați sau debutanți și ulterior le putem susține opera citind ceea ce au scris.

  • Cum am anunțat mai sus, pentru ediția de luna aceasta, avem plăcerea să v-o prezentăm pe invitata noastră specială, Ramona Smereciuc, cu care vom vorbi despre alegerea sa de a scrie poezie și pe care o vom asculta citindu-ne o parte dintre creațiile sale publicate în volumul de debut ”Imperfect”, lansat pe 5 august 2021 sub egida Editurii Creator din Brașov.

3. Susținem doritorii de a scrie și publica povestea lor.

  • Aici vom pune sub lumina reflectoarelor acele persoane care scriu poezie, proză și orice altceva ce folosește magia cuvântului. Pot fi persoane care doresc să publice o carte și pentru care exercițiul citirii și încurajarea comunității poate însemna o reală susținere în acest proces. 

4. Introducem Cartea lunii!

  • Recomandarea va fi prezentată de Elena-Carmen Lincă, membru fondator al Asociației WomenEsteem International, Profesor de Limba Engleză și Limba Germană și o mare pasionată de lumea magică a cărților.

Află mai multe despre Moderatorul WEI

Întâlnirea va fi moderată de  Diana-Maria Georgescu, Fondator și Președinte al Asociației și Comunității WomenEsteem International, autor al volumului de poezie ”118 Fețe de Lumină” lansat în 2019 în cadrul Târgului de carte Gaudemus Radio România București, și al blog-ului personal https://my-inner-peace.com/ unde publică în limba engleză atât articole de călătorie pe baza experiențelor avute în Thailanda, în Iordania și pe Camino de Santiago de Compostela, cât și poezii în limbile română și engleză.
Mai multe despre activitatea literară a Dianei aici: 

Află mai multe despre Invitatul Special WEI

Ramona Smereciuc s-a născut în inima Bucovinei la Cîmpulung Moldovenesc și a fost integrată perfect de orașul în care trăiește și acum – Cluj Napoca – încă din primul an de facultate. Pasionată de artă în toate formele ei, Ramona a iubit dintotdeauna literatura și poezia, însă viața ei profesională este despre leadership și proiecte pornite de la zero în companii multinaționale precum ABN AMRO Bank, Avon Cosmetics, Millennium Bank ori Credit Europe. Ramonei îi place diversitatea și îi place să construiască. Ia un proiect de undeva de la începuturi și îl crește până când simte ca nu mai e necesară contribuția ei acolo. Toate construcțiile ei sunt în jurul oamenilor. Un proiect care a pornit tot de la zero și la care lucrează acum împreună cu soțul ei este organizarea de evenimente sportive prin Sport Management Events.
A scris timid poezie în anii de școală. S-a reîntors la ea abia anul trecut când a primit în dar o carte a lui Mircea Ivănescu. Atunci, undeva adânc, un zid s-a dărâmat și cuvintele au început să curgă. Le-a adunat în această primă carte care se vrea un manifest pentru relația ei sinuoasă cu perfecționismul. Își vede cartea ca pe un dar pe care să ni-l facem și nouă înșine dar și (sau mai ales) tuturor celor care încă se mai amăgesc că perfecționismul e o cale de creștere. Cu o energie care umple încăperea, creativă și neobosită, Ramona își dorește să arate că poezia există peste tot, inclusiv acolo unde guvernează rațiunea.

Ce îți poate oferi participarea la acest eveniment

 • Conectarea cu oameni noi care iubesc cărțile
 • Conectarea cu autori mai mult sau mai puțin cunoscuți
 • Inspirația de a citi noi cărți recomandate de ceilalți participanți
 • Dacă ești autor, inspirația de a aborda noi teme pentru cărțile tale
 • Stare de bine și bucuria de a împărțăși cu ceilalți una dintre pasiunile tale

Acest eveniment va avea loc

ONLINE

După ce ai completat formularul de înscriere, vei primi un e-mail cu link-ul de acces în baza căruia vei putea participa la ”Book Club”.

DOAR persoanele înregistrare prin intermediului formularului de înscriere care poate fi accesat prin butonul de mai jos, vor primi link-ul de acces la acest eveniment.