Evenimente

book club
~Lumea văzută prin poveștile copiilor~

WOMENESTEEM INTERNATIONAL 

Contribuția noastră la starea ta de bine

Cărțile sunt sursă inepuizabilă de inspirație, de imaginație și personificare într-o viață pe care nu am trait-o, dar pe care poate ne-ar fi plăcut să o trăim. Cărțile sunt o ușă către o altă realitate, care abia așteaptă să fie deschisă. Sunt seva și mirajul serilor de iarnă, sau a zilelor toride pe malul mării unde preferăm să ne lăsăm mintea să se bucure de vacanță vagabondând prin imagini pe care doar privirea ei le poate crea.
Cărțile sunt cunoaștere și educație, sunt creștere și speranță, sunt iubire și magie. Și pentru că preferăm să ne hrănim mintea și sufletul cu vibrații care să ne creeze stări de bine, vă invităm la întâlnirile noastre lunare ”Book Club”!
 
Continuăm seria din acest an cu o ediție special decicată copiilor autori, creatori de povești și frumos prin cuntive și culori.
Astfel le vom avea alături de noi pe Maria Nicolescu, autoarea cărții ”Lucia în căutarea luminii fermecate”, alături de 3 talente, Miruna Russu, Sonia Ioana Huzum și Giorgia Silvia Bălan care au contribuit cu poveștile lor la publicarea cărții ”Îmbrățișări pentru mama” coordonată de Dana Lupșa, a cărei copertă a fost realizată de o maestră în folosirea culorilor și a imaginilor exprisive, Arianna Clinci. Și pentru că am reunit mai multe proiecte de suflet, o avem și pe Daria care a contribuit cu textele sale la volumul 2 al cărții ”Aventurile lui Mimi”.
Pe scurt, ce vom face în cadrul acestei întâlniri?
  1. Construim poduri de cuvinte și energii hrănitoare care să ne alimenteze starea de bine prin conexiuni profunde cu cei cu care împărțim pasiunea pentru citit și scris. Cum?
    • Prezentându-ne și cunoscându-ne cu iubitorii de cărți, de scris, de vagabondat prin povești.
    • Prezentând pe scurt cărțile noastre preferate, aceasta fiind o ocazie de a ne îmbogăți pe baza experienței celor care le-au citit deja.

2. Cunoaștem autori consacrați sau debutanți și ulterior le putem susține opera citind ceea ce au scris.

    • Cum am anunțat mai sus, pentru ediția de luna aceasta, avem plăcerea să vi le prezentăm pe invitatele noastre speciale, Maria Nicolescu, Miruna Russu, Sonia Ioana Huzum, Giorgia Silvia Bălan, Daria Roșu și Arianna Clinci cu care vom vorbi despre cele două cărți lansate anul acesta: ”Lucia în căutarea luminii fermecate” și ”Îmbrățișări pentru mama”, precum și ”Aventurile lui Mimi 2”.

3. Susținem doritorii de a scrie și publica povestea lor.

    • Aici vom pune sub lumina reflectoarelor acele persoane care scriu poezie, proză și orice altceva ce folosește magia cuvântului. Pot fi persoane care doresc să publice o carte și pentru care exercițiul citirii și încurajarea comunității poate însemna o reală susținere în acest proces. 

4. Introducem Cartea lunii!

    • Recomandarea va fi prezentată de Elena-Carmen Lincă, membru fondator al Asociației WomenEsteem International, Profesor de Limba Engleză și Limba Germană și o mare pasionată de lumea magică a cărților.

Află mai multe despre Moderatorul WEI

Întâlnirea va fi moderată de  Diana-Maria Georgescu, Fondator și Președinte al Asociației și Comunității WomenEsteem International, autor al volumului de poezie ”118 Fețe de Lumină” lansat în 2019 în cadrul Târgului de carte Gaudemus Radio România București, și al blog-ului personal https://my-inner-peace.com/ unde publică în limba engleză atât articole de călătorie pe baza experiențelor avute în Thailanda, în Iordania și pe Camino de Santiago de Compostela, cât și poezii în limbile română și engleză.
Mai multe despre activitatea literară a Dianei aici: 

Află mai multe despre invitatele noastre speciale ale acestei ediții

Maria Nicolescu are 10 ani, elevă în clasa a III-a la Liceul Miguel de Cervantes Saavedra din București. Este un copil energic extrovertit, gândește în timp ce vorbește și tace doar când doarme, se încarcă cu energie când este înconjurată de oameni, de prieteni, când este veselie și muzică. Este pasionată de dans pe patine cu rotile și a câștigat locul I la cele două competiții la care a participat înainte de pandemie. Este o negociatoare înnăscută, cu abilități de strategie. Îi place să facă video-uri și vrea să devină vlogger. A scris cartea Lucia în căutarea luminii fermecate – https://thewritingjourney.ro/…/lucia-in-cautarea…/, publicată la editura pentru scriitori debutanți, The Writing Journey – https://thewritingjourney.ro/, fondată de Liviana Tane. Îi place să apară live în interviuri la radio și la TV, iar în luna iunie a participat la Școala de radio la Itsy Bitsy.
 
Arianna Clinci este o adolescentă de 13 ani din Brașov, sociabilă, sensibilă, pasionată de design grafic și pictură. Iubește să se exprime prin desen, deoarece „desenul reprezintă sinceritatea din artă”, așa cum spunea Salvador Dali. Atunci când se simte tristă așterne culori și forme în diferite moduri.
Desenul este pasiunea pe care o are de la vârsta de 2-3 ani, când a început să le ”decoreze” pereții părinților cu familii de iepurași, schițe și “operele” sale. Are numeroase creioane colorate, negre, cărbune de desen, creioane cerate, carioci, tempera, acuarele, pixuri, corector, blocuri de desen, carnețele, caiete de schițe, agende de desen, etc. Și din acest talent, a răsărit și coperta cărții ”Îmbrățișări pentru mama” despre care ne va vorbi pe 1 iulie.
Mărturisesc că desenez în egală măsură pentru plăcerea mea, cât și pentru plăcerea celor din jur. Fac desene pe pânză, mai apoi le dăruiesc, dar creez și desene grafice pe tableta grafică, la cererea prietenilor.
Sunt autodidactă, însă doresc să urmez cursuri de desing graphic pentru a devei un artist digital cunoscut.” – Arianna Clinci.
 
Giorgia Silvia Bălan, are 12 ani și este elevă la Colegiul National Radu Negru din Făgăraș. De mic copil imita cu ușurință orice erou animat care vorbea guraliv engleza, rusa, franceza sau germana. Jocul de copil continuă de fiecare dată cu implicarea surorii gemene, Elena, în toate scenetele de teatru colorate de un amalgam de limbi străine și pline de umor, construite în casă. Și cum Giorgia crește, cresc împreună cu ea scenetele în limba engleză alături sora geamană și de colegi fie pe prispa casei, fie în școală în cadrul studiului intensiv de limba engleză, fie sub atenta coordonare și îndrumare a profesorului de engleză, doamna Marciana Streza pentru un certificat pictat “ Cambridge “ , îndulcit de mici prăjituri calde pe care le prepară cu multă dragoste și le savurează cu placere ori de câte ori are ocazia, sporovăind neîntrerupt în engleză cu sora ei, conștientă fiind de faptul că:
“ Nu avem la dispoziție o eternitate pentru a ne împlini visurile, ci numai timpul cât suntem pe pământ. – Susan Taylor”.
Și pentru că în timpul cât este pe pământ Giorgia dorește să-și împlinească cât mai multe visuri, a început deja să publice din scrierile sale, despre care ne va povesti în cadrul acestui eveniment, punând accent pe contribuția sa la cartea abia lansată, ”Îmbrățișări pentru mama”.
 
Miruna Russu are 9 ani, locuiește și studiază în Cluj-Napoca și este autoare în devenire, multiplă campioană națională la dans sportiv, campionană națională la Judo şi iubitoare de căldura sufletului uman şi a animalelor. Miruna crede în forța transformatoare a legăturilor cu bunicii şi are un canal de youtube pentru o afacere, unde îi învață online pe copii să facă mişcare împreună cu bunicii lor: HUNNYBUNNYGRANNIES. Miruna ne va povesti joi despre contribuția sa la cartea ”Îmbrățișări pentru mama”, dar și despre pasiunea să pentru scris.
 
Sonia Ioana Huzum are 13 ani și este elevă la Colegiul Național Radu-Negru din Făgăraș. Din clasele primare a descoperit o afinitate specială pentru limba engleză, iar de la vârsta de 9 ani, pasiunea pentru teatru. Cu teatrul cochetează în cadrul trupei “Thalia” de la Casa de Cultură Făgăraș, avându-l ca profesor îndrumător pe domnul Ionuț Sas. A interpretat cu drag și pasiune mai multe piese, a câștigat concursuri, dar cea mai aproape de sufletul ei a fost, este și va fi “Domnule Director” un monolog scris de marele Tudor Mușatescu!
Își exprimă gândurile, ideile și părerile cu plăcere și lejeritate în limba engleză, limbă a cărei bază și rădăcină a fost sădită de către doamna profesor Marciana Streza! Și pentru că are această abilitate, una dintre creațiile ei a fost publicată în cartea ”Îmbrățișări pentru mama”, despre care ne va vorbi în cadrul acestui eveniment.
 
Daria Roșu are 11 ani, este elevă în clasa a VII-a, locuiește și studiază în Cluj-Napoca și este autoare de auxiliare de JOURNALING în şcoli, împreună cu doamna Profesor Russu Florina, îndrumătoarea sa. Iubeşte pianul, cântă extraordinar, fotografiază mult şi se perfecționează în arta gastronomică. Și pentru că scrie cu ușurință și pasiune, Daria a fost invitată să contribuie la cartea ”Aventurile lui Mimi 2” despre care ne va vorbi joi seara. De asemenea, Daria a coordonat exercițiile și Podcast-urile pentru școlile din mediul rural Cluj Napoca.

Ce îți poate oferi participarea la acest eveniment

  • Conectarea cu oameni noi care iubesc cărțile
  • Conectarea cu autori mai mult sau mai puțin cunoscuți
  • Inspirația de a citi noi cărți recomandate de ceilalți participanți
  • Dacă ești autor, inspirația de a aborda noi teme pentru cărțile tale
  • Stare de bine și bucuria de a împărțăși cu ceilalți una dintre pasiunile tale

Acest eveniment va avea loc

ONLINE

După ce ai completat formularul de înscriere, vei primi un e-mail cu link-ul de acces în baza căruia vei putea participa la ”Book Club”.

DOAR persoanele înregistrare prin intermediului formularului de înscriere care poate fi accesat prin butonul de mai jos, vor primi link-ul de acces la acest eveniment.