Maria Nicolescu are 10 ani, elevă în clasa a III-a la Liceul Miguel de Cervantes Saavedra din București. Este un copil energic extrovertit, gândește în timp ce vorbește și tace doar când doarme, se încarcă cu energie când este înconjurată de oameni, de prieteni, când este veselie și muzică. Este pasionată de dans pe patine cu rotile și a câștigat locul I la cele două competiții la care a participat înainte de pandemie. Este o negociatoare înnăscută, cu abilități de strategie. Îi place să facă video-uri și vrea să devină vlogger. A scris cartea Lucia în căutarea luminii fermecate –
https://thewritingjourney.ro/…/lucia-in-cautarea…/, publicată la editura pentru scriitori debutanți, The Writing Journey –
https://thewritingjourney.ro/, fondată de Liviana Tane. Îi place să apară live în interviuri la radio și la TV, iar în luna iunie a participat la Școala de radio la Itsy Bitsy.
Arianna Clinci este o adolescentă de 13 ani din Brașov, sociabilă, sensibilă, pasionată de design grafic și pictură. Iubește să se exprime prin desen, deoarece „desenul reprezintă sinceritatea din artă”, așa cum spunea Salvador Dali. Atunci când se simte tristă așterne culori și forme în diferite moduri.
Desenul este pasiunea pe care o are de la vârsta de 2-3 ani, când a început să le ”decoreze” pereții părinților cu familii de iepurași, schițe și “operele” sale. Are numeroase creioane colorate, negre, cărbune de desen, creioane cerate, carioci, tempera, acuarele, pixuri, corector, blocuri de desen, carnețele, caiete de schițe, agende de desen, etc. Și din acest talent, a răsărit și coperta cărții ”Îmbrățișări pentru mama” despre care ne va vorbi pe 1 iulie.
”Mărturisesc că desenez în egală măsură pentru plăcerea mea, cât și pentru plăcerea celor din jur. Fac desene pe pânză, mai apoi le dăruiesc, dar creez și desene grafice pe tableta grafică, la cererea prietenilor.
Sunt autodidactă, însă doresc să urmez cursuri de desing graphic pentru a devei un artist digital cunoscut.” – Arianna Clinci.
Giorgia Silvia Bălan, are 12 ani și este elevă la Colegiul National Radu Negru din Făgăraș. De mic copil imita cu ușurință orice erou animat care vorbea guraliv engleza, rusa, franceza sau germana. Jocul de copil continuă de fiecare dată cu implicarea surorii gemene, Elena, în toate scenetele de teatru colorate de un amalgam de limbi străine și pline de umor, construite în casă. Și cum Giorgia crește, cresc împreună cu ea scenetele în limba engleză alături sora geamană și de colegi fie pe prispa casei, fie în școală în cadrul studiului intensiv de limba engleză, fie sub atenta coordonare și îndrumare a profesorului de engleză, doamna Marciana Streza pentru un certificat pictat “ Cambridge “ , îndulcit de mici prăjituri calde pe care le prepară cu multă dragoste și le savurează cu placere ori de câte ori are ocazia, sporovăind neîntrerupt în engleză cu sora ei, conștientă fiind de faptul că:
“ Nu avem la dispoziție o eternitate pentru a ne împlini visurile, ci numai timpul cât suntem pe pământ. – Susan Taylor”.
Și pentru că în timpul cât este pe pământ Giorgia dorește să-și împlinească cât mai multe visuri, a început deja să publice din scrierile sale, despre care ne va povesti în cadrul acestui eveniment, punând accent pe contribuția sa la cartea abia lansată, ”Îmbrățișări pentru mama”.
Miruna Russu are 9 ani, locuiește și studiază în Cluj-Napoca și este autoare în devenire, multiplă campioană națională la dans sportiv, campionană națională la Judo şi iubitoare de căldura sufletului uman şi a animalelor. Miruna crede în forța transformatoare a legăturilor cu bunicii şi are un canal de youtube pentru o afacere, unde îi învață online pe copii să facă mişcare împreună cu bunicii lor: HUNNYBUNNYGRANNIES. Miruna ne va povesti joi despre contribuția sa la cartea ”Îmbrățișări pentru mama”, dar și despre pasiunea să pentru scris.
Sonia Ioana Huzum are 13 ani și este elevă la Colegiul Național Radu-Negru din Făgăraș. Din clasele primare a descoperit o afinitate specială pentru limba engleză, iar de la vârsta de 9 ani, pasiunea pentru teatru. Cu teatrul cochetează în cadrul trupei “Thalia” de la Casa de Cultură Făgăraș, avându-l ca profesor îndrumător pe domnul Ionuț Sas. A interpretat cu drag și pasiune mai multe piese, a câștigat concursuri, dar cea mai aproape de sufletul ei a fost, este și va fi “Domnule Director” un monolog scris de marele Tudor Mușatescu!
Își exprimă gândurile, ideile și părerile cu plăcere și lejeritate în limba engleză, limbă a cărei bază și rădăcină a fost sădită de către doamna profesor Marciana Streza! Și pentru că are această abilitate, una dintre creațiile ei a fost publicată în cartea ”Îmbrățișări pentru mama”, despre care ne va vorbi în cadrul acestui eveniment.
Daria Roșu are 11 ani, este elevă în clasa a VII-a, locuiește și studiază în Cluj-Napoca și este autoare de auxiliare de JOURNALING în şcoli, împreună cu doamna Profesor Russu Florina, îndrumătoarea sa. Iubeşte pianul, cântă extraordinar, fotografiază mult şi se perfecționează în arta gastronomică. Și pentru că scrie cu ușurință și pasiune, Daria a fost invitată să contribuie la cartea ”Aventurile lui Mimi 2” despre care ne va vorbi joi seara. De asemenea, Daria a coordonat exercițiile și Podcast-urile pentru școlile din mediul rural Cluj Napoca.