Poate suna a clişeu, însă în spate stă un adevăr pe care l-am materializat din primul workshop al acestei comunităţi, Women Do Manage, dedicat femeilor din mediul de afaceri. Le-am avut alături ca invitaţi pe Thais şi Oana, fondatoarele brandului românesc Thais&Stroe, care ne-au vorbit despre stilul vestimentar ce poate fi adoptat la birou. Ne-am jucat desenând şi îmbrăcând femei pe un caz dat ca exemplu şi am schimbat spontan păreri despre femeile din mediul de afaceri. Interacţiune, conexiune şi informaţii s-au împărtăşit pe parcursul celor două ore de discuţii. A fost o atmosferă plăcută, la care am tot visat de când mi-a venit ideea acestei comunităţi.

“Dar despre ce este vorba în această comunitate şi cui se adresează ea?”, veţi întreba toţi cei care nu aţi avut încă ocazia să ne cunoaşteţi.

WomenEsteem pune la dispoziţie un cadru de discuţii, împărtăşire a propriilor experienţe profesionale, îndrumări pentru provocările zilnice din mediul de lucru, atât pentru femeile cu experienţă managerială, cât şi pentru cele aflate la început de drum.

Întâlnirile noastre se bazează pe interacţiunea deschisă şi sinceră cu alte femei din mediul de afaceri, manageri şi antreprenori actuali sau aspiranţi, care au curajul să îşi transforme visurile în realitate.

Media promovează în ultimii ani, o serie de poveşti şi figuri care scot la suprafaţă superficialitatea şi derizoriul. Cu toate aceastea, în viaţa de zi cu zi, am avut ocazia să întâlnesc persoane normale, inteligente, care sparg barierele sociale şi culturale într-un mediu condus în majoritate de bărbaţi, femei cu sisteme de valori pe care nu le vezi promovate la nivel de masă. Şi astfel vine întrebarea “de ce alegem să lăsăm valoarea în umbră?”.

În acest context, a luat naştere ideea comunităţii WomenEsteem, prin intermediul căreia promovăm conceptul că femeia din mediul de afaceri este un complex de cunoştinţe, feminitate, creativitate şi materializare a frumosului.  Şi pentru asta, îi sunt recunoscătoare mass mediei, dar şi sistemelor organizaţionale pe care le-am cunoscut în activitatea mea managerială, pentru că datorită lor, s-a născut ideea de a promova ceea ce eu numesc “valoarea normalităţii ascunse”. Vorba lui Tudor Arghezi, “din bube, mucegaiuri şi noroi, iscat-am frumuseţi şi preţuri noi”.          

Conceptul întâlnirilor noastre nu este cel de “one (wo)man show”, ci o colaborare continuă cu persoane reprezentative pentru comunitatea noastră: femei care activează în diferite domenii, experte în ceea ce fac, care pot completa cunoştinţele tuturor participantelor la discuţii şi pot oferi o perspectivă nouă asupra diferitelor subiecte aduse în discuţie. WomenEsteem, este de fapt, o comunitate dedicată femeilor care înţeleg că sprijinul reciproc care stimulează dezvoltarea individuală prin colaborare şi învăţare continuă inclusiv de la competiţie, poate aduce mai multe avantaje pe termen lung decât competiţia negativă tratată ca o cursă infinită pentru câştigarea unui singur pas înaintea competitorului.    

Ca atare, dacă rezonezi cu ideea noastră, te invităm să te înscrii în comunitatea WomenEsteem (click aici) şi să participi la evenimentele noastre următoare pe care le vom promova pe site, dar şi pe paginile noastre de facebook şi linkedin.