WomenEsteem International susține Via Transilvanica

Călătorului îi stă bine cu drumul, iar românului cu
Via Transilvanica

Când simți în fiecare por acea dorință de ducă, înțelegi cât de important este un ”drum care unește”, un drum ca Via Transilvanica. După ce am parcurs de trei ori Camino de Santiago pe diferite rute, mi-e mai clar ca oricând că în mine sălășluiește un suflet pur de călător. Și asta mă simt: călător prin lume, călător prin viață, călător prin timp. Și îmi doresc din suflet să pot străbate țara aceasta la pas în condiții decente, așa cum am făcut pe Camino trecând nestingherit prin Franța, prin Spania și prin Portugalia.

România nu este cu nimic mai prejos decât alte țări și, personal, cred că este cu mult mai frumoasă ca multe ținuturi des străbătute de turiști, printre care și noi, românii. Și atunci de ce nu am avea și noi un drum de 950 de km pe care să petrecem o lună doar mergând și așezându-ne în noi și în spațiul acesta binecuvântat de locuri cu o energie pe care nu o găsești prin alte părți?

Via Transilvanica este acest drum, este ”drumul care unește” nu doar om cu om, suflet cu suflet, om cu natură și tot așa. Este acel drum care te unește cu tine. Pentru că atunci când pleci la drum, tocmai ca în basmul ”Făt Frumos”, pleci pe un drum inițiatic. Nu contează cât de mult te-ai dezvoltat personal și în cât timp, cu fiecare drum cu tine, în afara zonei de confort, mai descoperi ceva ce nu știai despre propria ființă. Iar a fi în poziția de a face un drum inițiatic în propria țară, a-i simți energiile care, vrei-nu vrei, te alimentează, a-i înțelege istoria și a-i asculta povestea cu fiecare pas, este un privilegiu pe care nu mulți îl au în această lume.     

De aceea, cu sufletul am susținut încă de la început această inițiativă a unor oameni precum Alin și Tibi Ușeriu, ce înțeleg tot ce scriu acum, pentru că au trăit experiențe similare. Astăzi sunt în poziția de a susține activ acest proiect, dedicând evenimentul de sărbătorire a doi de existență a Comunității WomenEsteem International, strângerii de fonduri pentru Via Transilvanica.

De ce? Pentru că în viziunea mea, un om care nu se cunoaște pe sine, este un om rătăcit în lumea asta, iar unul care nu înțelege legătura cu pământul pe care trăiește, este dezrădăcinat. Și, personal, am credința că acest drum ne va uni cu noi înșine, cu pământul în sine prin parcurgerea drumului pe jos, dar și cu istoria noastră ancestrală în acest spațiu, pentru că el urmărește trasee străvechi dacice, impregnate cu o anumită energie ce se oglindește și se manifestă pe diferite niveluri în noi toți.   

În 2018 când am parcurs Camino Portughez, am avut alături pe o parte din drum o californiancă de origine mexicană, care venise special în Europa să parcurgă acest drum. După vreo două săptămâni, mi-a spus că ”fiecare om de pe pământul acesta ar trebui să parcurgă un astfel de drum măcar o dată în viața aceasta, mai mult decât să facă o facultate.”

Din motivele de mai sus și cu credința că acest drum va deveni un soi de coloană vertebrală a acestei țari, susțin inițiativa Asociației Tășuleasa Social și vă invit pe toți să contribuiți în orice mod doriți, astfel încât să se reușească amenajarea celor 552 de km rămași.

Noi o vom face acum în cadrul evenimentului Magia Creației 7 pentru 1 = 1 pentru 7 și vă invităm să vă alăturați cu inima deschisă pentru a dărui cât mai mulți kilometri frumoși și armonioși acestei țări.  

MAGIA CREAȚIEI

Vă invităm să vă alăturați cu inima deschisă pentru a dărui cât mai mulți kilometri frumoși și armonioși acestei țări.