Tony Mott (pseudonimul Antonetei Galeș) s-a născut în 1970 la Brașov. Debutează în 2008 cu ”Roșu”, editura Pastel, Brașov, un roman despre o întoarcere după 20 de ani în România post-comunistă a eroinei care emigrase ilegal. În 2010 apare la aceeși editură volumul de poezii ”Hohote&Clocote”.
Mai întâi timid, odată cu romanul ”Doi”, editura Tritonic, București, 2012, stilul autoarei devine din ce în ce mai pregnant în genul mystery&thriller. Încadrat de unii critici ca roman urban, ”Doi” este romanul unei dispariții și motivelor care stau în spatele acesteia.
Seria Julieta este un thriller care se petrece în lumea medicală, miza fiind întâietatea pe piață a unor cercetări inovatoare. Primul roman al seriei apare în 2014, ”Julieta avea un pistol”, editura Tritonic, București, iar cel de al doilea, ”Un glonț pentru Julieta” în 2016. Odată cu seria Julieta, avem de-a face cu spionaj industrial și crime violente, în numele unor cercetări menite să prelungească viața. ”Nu dați cu pietre în Julieta” încheie seria.
Seria Gigi Alexa începe cu ”Iarna crimelor perfecte”, roman publicat în decembrie 2019 și aduce în prim plan Brașovul în care se petrece acțiunea. Explozia unei mașini într-un garaj generează o anchetă care descoperă că victimele sunt și călăi.
Cel de al doilea roman al seriei este lansat în septembrie 2020 și este un puzzle care face legătura între mai multe crime în timp ce te plimbă pe străzile din Brașov.
”Ultima vară otrăvită” este cel de-al treilea roman al seriei care va continua în primăvara 2022.
Pe de altă parte, Antoneta Galeș a decis să se dedice consultanței în dezvoltarea oamenilor și a organizațiilor după peste 20 de ani de experiență în domeniu. Până în 2018 a fost director de resurse umane, comunicare și dezvoltare într-o companie importantă din retail.
Ca trainer, coach și consultant, toate acțiunile sale sunt îndreptate către crearea unui mediu care să pună în valoare calitățile și punctele tari ale fiecărui om.
Consideră că sănătatea mentală și emoțională înseamnă starea în care suntem plini de resurse și facem față mai bine încercărilor prin care trecem și suntem mai echipați cu abilitățile necesare de a fi conștienți și de ceea ce e bine în viața noastră.
În 2019 a publicat Caietul Fericirii (comandă aici: https://www.antonetagales.ro/cărți/caietul-fericirii.html) un instrument pentru creșterea capacității de atenție și observație, de analiză a gândirii, care are drept consecință creștetea nivelului stării de bine. În perioada de izolare a conceput un eBook: ”Sănătoși la cap și fericiți”, care poate fi descărcat gratuit pe site: https://www.antonetagales.ro/cadou-ebook.
În 2021 a apărut „neFERICIREA noastră cea de toate zilele”, un volum în care detaliază subiectele din caiet.
Dincolo de specializările în resurse umane, este art-terapeut Phronetik, Solution-focused Coach și Mental Health Facilitator Trainer. Din 2020 este consultant în dezvoltare organizațională acreditat pentru BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare).
Scrie frecvent articole despre schimbare organizațională și leadership în publicații de specialitate din România și este colaborator la „Zile și Nopți” Brașov.