Evenimente

book club
Toamna se numără verile polițiste

WOMENESTEEM INTERNATIONAL 

Moderator și Invitat eveniment

Cu toate avantajele ei, dezvoltarea rapidă a tehnologiei din ultimele decenii, a determinat o scădere a numărului de cititori de carte, mai ales în rândul tinerilor. În acest context, WomenEsteem International își propune să creeze spații virtuale de conexiune atât cu alți cititori, cât și cu autori și cu operele lor. 

Dacă și tu simți cum cărțile alimentează  starea de bine în mod natural, te invităm alături de noi în această serie de întâlniri lunare.

Să le onorăm, să le apreciem, să călătorim prin poveștile lor!

Diana-Maria Georgescu

Autor și Fondator WomenEsteem International 

”Ştiu că m-am născut să scriu / Dar managementu-i un rachiu, / te ia de cap şi te doboară / și-aşa laşi scrisul într-o gară. / Însă acum am revenit / Și merg până la infinit, / cu vocea sufletului meu / ruptă din însuși Dumnezeu.”

Tony Mott

Autor și Invitat special WomenEsteem International 


Fericirea este o stare de a fi care nu are nimic de-a face cu euforia, cu plăcerea continuă sau cu obținerea anumitor lucruri. Fericirea este o filosofie personală. 

Contribuția noastră la starea ta de bine

Cărțile sunt sursă inepuizabilă de inspirație, de imaginație și personificare într-o viață pe care nu am trait-o, dar pe care poate ne-ar fi plăcut să o trăim. Cărțile sunt o ușă către o altă realitate, care abia așteaptă să fie deschisă. Sunt seva și mirajul serilor de iarnă, sau a zilelor toride pe malul mării unde preferăm să ne lăsăm mintea să se bucure de vacanță vagabondând prin imagini pe care doar privirea ei le poate crea.
Cărțile sunt cunoaștere și educație, sunt creștere și speranță, sunt iubire și magie. Și pentru că preferăm să ne hrănim mintea și sufletul cu vibrații care să ne creeze stări de bine, vă invităm la întâlnirile noastre lunare ”Book Club”!
 

Continuăm seria din acest an cu un invitat special, Tony Mott (pseudonimul Antonetei Galeș). Tony scrie dintotdeauna. A început cu povestiri încă din copilărie, a continuat cu un roman pe care l-a scris în jurul vârstei de 14 ani dar pe care nu l-a păstrat, a scris și poezii, dar prima ieșire la rampă cu primul ei roman a avut loc în 2008. Talentul ei pur de scriitor se lasă dezvăluit pas cu pas și vă invităm alături de noi să o descoperiți pe Tony.    

Pe scurt, ce vom face în cadrul acestei întâlniri?
 1. Construim poduri de cuvinte și energii hrănitoare care să ne alimenteze starea de bine prin conexiuni profunde cu cei cu care împărțim pasiunea pentru citit și scris. Cum?
  • Prezentându-ne și cunoscându-ne cu iubitorii de cărți, de scris, de vagabondat prin povești.
  • Prezentând pe scurt cărțile noastre preferate, aceasta fiind o ocazie de a ne îmbogăți pe baza experienței celor care le-au citit deja.

2. Cunoaștem autori consacrați sau debutanți și ulterior le putem susține opera citind ceea ce au scris.

  • Cum am anunțat mai sus, pentru ediția de luna aceasta, avem plăcerea să v-o prezentăm pe invitata noastră specială, Tony Mott, cu care vom vorbi despre ultimul său roman polițist „Ultima vară otrăvită”, publicat la Editura Tritonic, București 2021 Romanul face parte din seria Seria Gigi (Regina) Alexa fiind continuarea altor două romane: „Iarna crimelor perfecte”, Editura Tritonic, București 2019 și „Toamna se numără cadavrele”, Editura Tritonic, București, 2020.

3. Susținem doritorii de a scrie și publica povestea lor.

  • Aici vom pune sub lumina reflectoarelor acele persoane care scriu poezie, proză și orice altceva ce folosește magia cuvântului. Pot fi persoane care doresc să publice o carte și pentru care exercițiul citirii și încurajarea comunității poate însemna o reală susținere în acest proces. 

4. Introducem Cartea lunii!

  • Recomandarea va fi prezentată de Elena-Carmen Lincă, membru fondator al Asociației WomenEsteem International, Profesor de Limba Engleză și Limba Germană și o mare pasionată de lumea magică a cărților.

Află mai multe despre Moderatorul WEI

Întâlnirea va fi moderată de  Diana-Maria Georgescu, Fondator și Președinte al Asociației și Comunității WomenEsteem International, autor al volumului de poezie ”118 Fețe de Lumină” lansat în 2019 în cadrul Târgului de carte Gaudemus Radio România București, și al blog-ului personal https://my-inner-peace.com/ unde publică în limba engleză atât articole de călătorie pe baza experiențelor avute în Thailanda, în Iordania și pe Camino de Santiago de Compostela, cât și poezii în limbile română și engleză.
Mai multe despre activitatea literară a Dianei aici: 

Află mai multe despre Invitatul Special WEI

Tony Mott (pseudonimul Antonetei Galeș) s-a născut în 1970 la Brașov. Debutează în 2008 cu ”Roșu”, editura Pastel, Brașov, un roman despre o întoarcere după 20 de ani în România post-comunistă a eroinei care emigrase ilegal. În 2010 apare la aceeși editură volumul de poezii ”Hohote&Clocote”.

Mai întâi timid, odată cu romanul ”Doi”, editura Tritonic, București, 2012, stilul autoarei devine din ce în ce mai pregnant în genul mystery&thriller. Încadrat de unii critici ca roman urban, ”Doi” este romanul unei dispariții și motivelor care stau în spatele acesteia.

Seria Julieta este un thriller care se petrece în lumea medicală, miza fiind întâietatea pe piață a unor cercetări inovatoare. Primul roman al seriei apare în 2014, ”Julieta avea un pistol”, editura Tritonic, București, iar cel de al doilea, ”Un glonț pentru Julieta” în 2016. Odată cu seria Julieta, avem de-a face cu spionaj industrial și crime violente, în numele unor cercetări menite să prelungească viața. ”Nu dați cu pietre în Julieta” încheie seria.

Seria Gigi Alexa începe cu ”Iarna crimelor perfecte”, roman publicat în decembrie 2019 și aduce în prim plan Brașovul în care se petrece acțiunea. Explozia unei mașini într-un garaj generează o anchetă care descoperă că victimele sunt și călăi.

Cel de al doilea roman al seriei este lansat în septembrie 2020 și este un puzzle care face legătura între mai multe crime în timp ce te plimbă pe străzile din Brașov.

”Ultima vară otrăvită” este cel de-al treilea roman al seriei care va continua în primăvara 2022.

 

Pe de altă parte, Antoneta Galeș a decis să se dedice consultanței în dezvoltarea oamenilor și a organizațiilor după peste 20 de ani de experiență în domeniu. Până în 2018 a fost director de resurse umane, comunicare și dezvoltare într-o companie importantă din retail.

Ca trainer, coach și consultant, toate acțiunile sale sunt îndreptate către crearea unui mediu care să pună în valoare calitățile și punctele tari ale fiecărui om. 

Consideră că sănătatea mentală și emoțională înseamnă starea în care suntem plini de resurse și facem față mai bine încercărilor prin care trecem și suntem mai echipați cu abilitățile necesare de a fi conștienți și de ceea ce e bine în viața noastră.

În 2019 a publicat Caietul Fericirii (comandă aici: https://www.antonetagales.ro/cărți/caietul-fericirii.html) un instrument pentru creșterea capacității de atenție și observație, de analiză a gândirii, care are drept consecință creștetea nivelului stării de bine. În perioada de izolare a conceput un eBook: ”Sănătoși la cap și fericiți”, care poate fi descărcat gratuit pe site: https://www.antonetagales.ro/cadou-ebook.

În 2021 a apărut „neFERICIREA noastră cea de toate zilele”, un volum în care detaliază subiectele din caiet.

Dincolo de specializările în resurse umane, este art-terapeut Phronetik, Solution-focused Coach și Mental Health Facilitator Trainer. Din 2020 este consultant în dezvoltare organizațională acreditat pentru BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare).

Scrie frecvent articole despre schimbare organizațională și leadership în publicații de specialitate din România și este colaborator la „Zile și Nopți” Brașov.

Ce îți poate oferi participarea la acest eveniment

 • Conectarea cu oameni noi care iubesc cărțile
 • Conectarea cu autori mai mult sau mai puțin cunoscuți
 • Inspirația de a citi noi cărți recomandate de ceilalți participanți
 • Dacă ești autor, inspirația de a aborda noi teme pentru cărțile tale
 • Stare de bine și bucuria de a împărțăși cu ceilalți una dintre pasiunile tale

Acest eveniment va avea loc

ONLINE

După ce ai completat formularul de înscriere, vei primi un e-mail cu link-ul de acces în baza căruia vei putea participa la ”Book Club”.

DOAR persoanele înregistrare prin intermediului formularului de înscriere care poate fi accesat prin butonul de mai jos, vor primi link-ul de acces la acest eveniment.