Evenimente

book club
Misterele Poeziei Haiku

WOMENESTEEM INTERNATIONAL 

Moderator și Invitat eveniment

Cu toate avantajele ei, dezvoltarea rapidă a tehnologiei din ultimele decenii, a determinat o scădere a numărului de cititori de carte, mai ales în rândul tinerilor. În acest context, WomenEsteem International își propune să creeze spații virtuale de conexiune atât cu alți cititori, cât și cu autori și cu operele lor. 

Dacă și tu simți cum cărțile alimentează  starea de bine în mod natural, te invităm alături de noi în această serie de întâlniri lunare.

Să le onorăm, să le apreciem, să călătorim prin poveștile lor!

Diana-Maria Georgescu

Autor și Fondator WomenEsteem International 

”Ştiu că m-am născut să scriu / Dar managementu-i un rachiu, / te ia de cap şi te doboară / și-aşa laşi scrisul într-o gară. / Însă acum am revenit / Și merg până la infinit, / cu vocea sufletului meu / ruptă din însuși Dumnezeu.”

Clara Toma

Autor și Invitat special WomenEsteem International

Transformându-mă pe mine, am devenit catalizator de transformare.

Elena-Carmen Lincă

Bookstagrammer și Membru Fondator WomenEsteem International 

”~When in doubt, read a book!~

Cărțile au fost mereu parte din viața mea. Datorită lor m-am conectat cu ceilalți, am călătorit, am învățat, mi-am imaginat noi lumi și am creat. ”

Contribuția noastră la starea ta de bine

Cărțile sunt sursă inepuizabilă de inspirație, de imaginație și personificare într-o viață pe care nu am trait-o, dar pe care poate ne-ar fi plăcut să o trăim. Cărțile sunt o ușă către o altă realitate, care abia așteaptă să fie deschisă. Sunt seva și mirajul serilor de iarnă, sau a zilelor toride pe malul mării unde preferăm să ne lăsăm mintea să se bucure de vacanță vagabondând prin imagini pe care doar privirea ei le poate crea.
 
Cărțile sunt cunoaștere și educație, sunt creștere și speranță, sunt iubire și magie. Și pentru că preferăm să ne hrănim mintea și sufletul cu vibrații care să ne creeze stări de bine, vă invităm la întâlnirile noastre lunare ”Book Club”!
 

Continuăm seria din acest an cu un invitat special pentru luna august, 𝐂𝐥𝐚𝐫𝐚 𝐓𝐨𝐦𝐚, autor consacrat de poezie și proză. Cu Clara am ales să vorbim în această ediție despre volumul său de versuri ”𝑬𝒄𝒄𝒆 𝑯𝒂𝒊𝒌𝒖”, lansat la începutul anului acesta alături de scriitorul 𝐄𝐝𝐮𝐚𝐫𝐝 𝐓̦𝐚𝐫𝐚̆.

Pe scurt, ce vom face în cadrul acestei întâlniri?
 1. Construim poduri de cuvinte și energii hrănitoare care să ne alimenteze starea de bine prin conexiuni profunde cu cei cu care împărțim pasiunea pentru citit și scris. Cum?
  • Prezentându-ne și cunoscându-ne cu iubitorii de cărți, de scris, de vagabondat prin povești.
  • Prezentând pe scurt cărțile noastre preferate, aceasta fiind o ocazie de a ne îmbogăți pe baza experienței celor care le-au citit deja.

2. Cunoaștem autori consacrați sau debutanți și ulterior le putem susține opera citind ceea ce au scris.

  • Cum am anunțat mai sus, pentru ediția de luna aceasta, avem deosebita plăcere să v-o prezentăm pe 𝐂𝐥𝐚𝐫𝐚 𝐓𝐨𝐦𝐚, invitata noastră specială, care ne va introduce în magia poeziei Haiku, prin intermediul volumului de versuri ”𝑬𝒄𝒄𝒆 𝑯𝒂𝒊𝒌𝒖”.

3. Susținem doritorii de a scrie și publica povestea lor.

  • Aici vom pune sub lumina reflectoarelor acele persoane care scriu poezie, proză și orice altceva ce folosește magia cuvântului. Pot fi persoane care doresc să publice o carte și pentru care exercițiul citirii și încurajarea comunității poate însemna o reală susținere în acest proces. 

4. Introducem Cartea lunii!

  • Recomandarea va fi prezentată de Elena-Carmen Lincă, membru fondator al Asociației WomenEsteem International, Profesor de Limba Engleză și Limba Germană și o mare pasionată de lumea magică a cărților.

Află mai multe despre Moderatorul WEI

Întâlnirea va fi moderată de  Diana-Maria Georgescu, Fondator și Președinte al Asociației și Comunității WomenEsteem International, autor al volumului de poezie ”118 Fețe de Lumină” lansat în 2019 în cadrul Târgului de carte Gaudemus Radio România București, precum și al jurnalului de călătorie în limba engleză abia lansat pe 21 octombrie 2021, ”The Unstoppable Thirst”. De asemenea, Diana este și autorea blog-ului personal https://my-inner-peace.com/ unde publică în limba engleză atât articole de călătorie pe baza experiențelor avute în Thailanda, în Iordania, în Egipt și pe Camino de Santiago de Compostela, cât și poezii în limbile română și engleză.

Află mai multe despre Invitatul Special WEI

Cine este și ce face 𝐂𝐥𝐚𝐫𝐚 𝐓𝐨𝐦𝐚? Cel mai bine aflăm direct de la ea.
”𝐼̂𝑛 2005 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑛𝑢𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑗𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡, 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖𝑚𝑡̦𝑒𝑎𝑚 𝑐𝑎̆ 𝑛𝑢 𝑖̂𝑚𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎 𝑠̦𝑖 𝑛𝑢 𝑚𝑎̆ 𝑚𝑎𝑖 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎̆.
𝐴𝑚 𝑖̂𝑛𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝐸𝑑𝑖𝑡𝑢𝑟𝑎 𝐴𝑠𝑐𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡, 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑎𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖 𝑠̦𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑒𝑛𝑡𝑢𝑧𝑖𝑎𝑠𝑚 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒 𝑖̂𝑛𝑠𝑒𝑎𝑚𝑛𝑎̆ 𝑐𝑎̆𝑙𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑖̂𝑛 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑟𝑎̆.
𝐸𝑑𝑖𝑡𝑢𝑟𝑎 𝐴𝑠𝑐𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡, 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑚𝑛𝑎̂𝑛𝑑 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝐸𝑣𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝐶𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒, 𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑎 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑑𝑢𝑐𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑙𝑢𝑚𝑖𝑛𝑎 𝑡𝑖𝑝𝑎𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑐𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖 𝑝𝑒 𝑡𝑒𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒, 𝑃𝑠𝑖ℎ𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑒, 𝑇𝑒𝑟𝑎𝑝𝑖𝑖 𝐶𝑜𝑚𝑝𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒, 𝑆𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡𝑢𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒.
𝑀𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑙𝑜𝑟 𝑣𝑎̆ 𝑖𝑛𝑣𝑖𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑜𝑝𝑒𝑟𝑖𝑡̦𝑖 𝑝𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑠𝑖𝑡𝑒: 𝑤𝑤𝑤.𝑒𝑑𝑖𝑡𝑢𝑟𝑎𝑎𝑠𝑐𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡.𝑟𝑜
𝑁𝑢 𝑑𝑒𝑚𝑢𝑙𝑡, 𝑎𝑚 𝑠𝑖𝑚𝑡̦𝑖𝑡 𝑖̂𝑛 𝑎𝑑𝑎̂𝑛𝑐𝑢𝑙 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑒𝑖 𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑜 𝑐ℎ𝑒𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑎 𝑖̂𝑛𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎 𝑜 𝑛𝑜𝑢𝑎̆ 𝑒𝑑𝑖𝑡𝑢𝑟𝑎̆, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑖𝑎 𝑜 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑒 𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑒𝑎 𝑎 𝐸𝑑𝑖𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖 𝐴𝑠𝑐𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛𝑡. 𝑂 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑢𝑐𝑎̆ 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑇𝑟𝑎𝑛𝑠𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎̆𝑟𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖, 𝑎𝑙 𝑒𝑥𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑜𝑒𝑡𝑖𝑐𝑒, 𝑎𝑙 𝑡𝑟𝑎̆𝑖𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑜𝑎𝑠𝑒, 𝑎𝑠𝑐𝑢𝑛𝑠𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑢𝑓𝑙𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎̆𝑟𝑢𝑖𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑛𝑜𝑖.
𝐼̂𝑛 2020 𝑎𝑚 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡 𝐶𝑎𝑟𝑡𝑒 𝐼𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡𝑎̆ (𝑤𝑤𝑤.𝑐𝑎𝑟𝑡𝑒𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡𝑎.𝑛𝑒𝑡), 𝑜 𝑒𝑑𝑖𝑡𝑢𝑟𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑖-𝑎𝑚 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑢𝑠 𝑠𝑎̆ 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝑐𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎̆, 𝑝𝑜𝑒𝑧𝑖𝑒.”
Clara a publicat 48 de cărți până în acest moment, cărți ce se înscriu sub diferite umbrele. De la cele pe teme de comunicare, la cele de terapii complementare, de introspecție și transformare, motivaționale, cărți de tip jurnal și autobiografice, cărți de tip agendă și seturi de cărți de joc introspecție și transformare de sine, cărți de poezie, până la cărți pentru copii. Și pentru că vom vorbi despre poezie, iată titlurile aflate deja în piață:
1. Iubirea e Una
2. Iubindu-te.. 22 poezii de dragoste
3. La început a fost Iubirea – 108 poeme
4. Cutia cu 51 de bomboane și poeme asortate
5. Câteva veersuri și multă ciocolată
6. 50 de flori pe un ram de cireș – poeme haiku, doar versiune e-book
7. Semne pe nisip – Poeme haiku
8. ECCE HAIKU! – în coautorat cu Eduard Țară
9. Subsemnul infinitului – 12 poeme renga – în coautorat cu Eduard Țară

Află mai multe despre Bookstagrammer-ul WEI

Elena-Carmen Lincă este Profesor de Limba Germană și Limba Engleză și are o pasiune înnăscută pentru cărți. Consideră că meseria de profesor este cea care a ales-o pe ea și nu invers. Îi place foarte mult să lucreze cu oamenii și să împărtășească idei care să contribuie la dezvoltarea de ambele părți. 

Iubește atât de mult cărțile încât le-a dedicat o pagină pe Instagram (miss_reads_a_lot) unde scrie despre cele care i-au plăcut, au inspirat-o sau au atras-o dar nu s-au dovedit cea mai inspirată lectură. Acolo am întâlnit oameni minunați care îi împărtășesc pasiunea pentru citit.

 ~When in doubt, read a book!~

Cărțile au fost mereu parte din viața mea. Datorită lor m-am conectat cu ceilalți, am călătorit, am învățat, mi-am imaginat noi lumi și am creat. Cărțile înseamnă oamenii dragi pe care la început îi ascultam cum îmi citeau și apoi oamenii cu care citeam împreună. Cărțile sunt amintiri frumoase și un loc unde mă simt acasă.” 

Ce îți poate oferi participarea la acest eveniment

 • Conectarea cu oameni noi care iubesc cărțile
 • Conectarea cu autori mai mult sau mai puțin cunoscuți
 • Inspirația de a citi noi cărți recomandate de ceilalți participanți
 • Dacă ești autor, inspirația de a aborda noi teme pentru cărțile tale
 • Stare de bine și bucuria de a împărțăși cu ceilalți una dintre pasiunile tale

Acest eveniment va avea loc

ONLINE

După ce ai completat formularul de înscriere, vei primi un e-mail cu link-ul de acces în baza căruia vei putea participa la ”Book Club”.

DOAR persoanele înregistrare prin intermediului formularului de înscriere care poate fi accesat prin butonul de mai jos, vor primi link-ul de acces la acest eveniment.