Evenimente

book club
În căutarea soarelui

WOMENESTEEM INTERNATIONAL 

Moderator și Invitat eveniment

Cu toate avantajele ei, dezvoltarea rapidă a tehnologiei din ultimele decenii, a determinat o scădere a numărului de cititori de carte, mai ales în rândul tinerilor. În acest context, WomenEsteem International își propune să creeze spații virtuale de conexiune atât cu alți cititori, cât și cu autori și cu operele lor. 

Dacă și tu simți cum cărțile alimentează  starea de bine în mod natural, te invităm alături de noi în această serie de întâlniri lunare.

Să le onorăm, să le apreciem, să călătorim prin poveștile lor!

Diana-Maria Georgescu

Autor și Fondator WomenEsteem International 

”Ştiu că m-am născut să scriu / Dar managementu-i un rachiu, / te ia de cap şi te doboară / și-aşa laşi scrisul într-o gară. / Însă acum am revenit / Și merg până la infinit, / cu vocea sufletului meu / ruptă din însuși Dumnezeu.”

Bianca Vîlcu

Autor și Invitat special WomenEsteem International

”Relația mea cu scrisul este una extrem de intimă. Am vrut mereu să scot poveștile și emotiile din mine, sa le pot exprima in cel mai sublim mod cu putinta, a fost mai degraba un proces interior pe care l-am parcurs.” 

Elena-Carmen Lincă

Bookstagrammer și Membru Fondator WomenEsteem International 

”~When in doubt, read a book!~

Cărțile au fost mereu parte din viața mea. Datorită lor m-am conectat cu ceilalți, am călătorit, am învățat, mi-am imaginat noi lumi și am creat. ”

Contribuția noastră la starea ta de bine

Cărțile sunt sursă inepuizabilă de inspirație, de imaginație și personificare într-o viață pe care nu am trait-o, dar pe care poate ne-ar fi plăcut să o trăim. Cărțile sunt o ușă către o altă realitate, care abia așteaptă să fie deschisă. Sunt seva și mirajul serilor de iarnă, sau a zilelor toride pe malul mării unde preferăm să ne lăsăm mintea să se bucure de vacanță vagabondând prin imagini pe care doar privirea ei le poate crea.
 
Cărțile sunt cunoaștere și educație, sunt creștere și speranță, sunt iubire și magie. Și pentru că preferăm să ne hrănim mintea și sufletul cu vibrații care să ne creeze stări de bine, vă invităm la întâlnirile noastre lunare ”Book Club”!
 

Continuăm seria din acest an cu un invitat special pentru luna noiembrie, 𝑩𝒊𝒂𝒏𝒄𝒂 𝑽𝒊̂𝒍𝒄𝒖, autor al romanului fantastic ”𝑼𝒍𝒕𝒊𝒎𝒖𝒍 𝒂𝒑𝒖𝒔 𝒅𝒆 𝒔𝒐𝒂𝒓𝒆”, publicat în anul 2021 la editura Ink Publishing House.

Pe scurt, ce vom face în cadrul acestei întâlniri?
 1. Construim poduri de cuvinte și energii hrănitoare care să ne alimenteze starea de bine prin conexiuni profunde cu cei cu care împărțim pasiunea pentru citit și scris. Cum?
  • Prezentându-ne și cunoscându-ne cu iubitorii de cărți, de scris, de vagabondat prin povești.
  • Prezentând pe scurt cărțile noastre preferate, aceasta fiind o ocazie de a ne îmbogăți pe baza experienței celor care le-au citit deja.

2. Cunoaștem autori consacrați sau debutanți și ulterior le putem susține opera citind ceea ce au scris.

  • Cum am anunțat mai sus, pentru ediția de luna aceasta, avem plăcerea să v-o prezentăm pe 𝑩𝒊𝒂𝒏𝒄𝒂 𝑽𝒊̂𝒍𝒄𝒖, invitata noastră specială, care ne va conduce pe drumul către soare prin intermediul cărții sale ”𝑼𝒍𝒕𝒊𝒎𝒖𝒍 𝒂𝒑𝒖𝒔 𝒅𝒆 𝒔𝒐𝒂𝒓𝒆”.

3. Susținem doritorii de a scrie și publica povestea lor.

  • Aici vom pune sub lumina reflectoarelor acele persoane care scriu poezie, proză și orice altceva ce folosește magia cuvântului. Pot fi persoane care doresc să publice o carte și pentru care exercițiul citirii și încurajarea comunității poate însemna o reală susținere în acest proces. 

4. Introducem Cartea lunii!

  • Recomandarea va fi prezentată de Elena-Carmen Lincă, membru fondator al Asociației WomenEsteem International, Profesor de Limba Engleză și Limba Germană și o mare pasionată de lumea magică a cărților.

Află mai multe despre Moderatorul WEI

Întâlnirea va fi moderată de  Diana-Maria Georgescu, Fondator și Președinte al Asociației și Comunității WomenEsteem International, autor al volumului de poezie ”118 Fețe de Lumină” lansat în 2019 în cadrul Târgului de carte Gaudemus Radio România București, precum și al jurnalului de călătorie în limba engleză abia lansat pe 21 octombrie 2021, ”The Unstoppable Thirst”. De asemenea, Diana este și autorea blog-ului personal https://my-inner-peace.com/ unde publică în limba engleză atât articole de călătorie pe baza experiențelor avute în Thailanda, în Iordania, în Egipt și pe Camino de Santiago de Compostela, cât și poezii în limbile română și engleză.

Află mai multe despre Invitatul Special WEI

𝑩𝒊𝒂𝒏𝒄𝒂 𝑽𝒊̂𝒍𝒄𝒖 are 29 de ani. S-a născut, a crescut și a studiat în Pitești, însă în urmă cu mai mulți ani s-a mutat în București, unde locuiește în prezent. Scrie dintotdeauna, însă a început să lucreze în urmă cu șase ani la primul său roman. A publicat trei romane până în prezent, toate la editura Ink Publishing House. Genul pe care îl abordează este fantezia, deși a cochetat cu mai multe până și-a găsit vocea.
”𝑅𝑒𝑙𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑚𝑒𝑎 𝑐𝑢 𝑠𝑐𝑟𝑖𝑠𝑢𝑙 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑖𝑚𝑎̆, 𝑛𝑢 𝑝𝑜𝑡 𝑠𝑝𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑎̆ 𝑚-𝑎𝑚 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑖̂𝑛 𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑒 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎𝑢 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑚 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑟𝑖 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑟𝑒𝑣𝑖𝑠𝑡𝑒, 𝑑𝑒𝑜𝑎𝑟𝑒𝑐𝑒 𝑛𝑢 𝑝𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑖-𝑎 𝑝𝑎̆𝑠𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑎𝑠𝑡𝑎, 𝑠𝑖𝑛𝑐𝑒𝑟𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑢. 𝐴𝑚 𝑣𝑟𝑢𝑡 𝑚𝑒𝑟𝑒𝑢 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑐𝑜𝑡 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠̦𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑒𝑚𝑜𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑚𝑖𝑛𝑒, 𝑠𝑎̆ 𝑙𝑒 𝑝𝑜𝑡 𝑒𝑥𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎 𝑖̂𝑛 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑠𝑢𝑏𝑙𝑖𝑚 𝑚𝑜𝑑 𝑐𝑢 𝑝𝑢𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆. 𝐴 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑔𝑟𝑎𝑏𝑎̆ 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑖𝑜𝑟 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙-𝑎𝑚 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠 𝑠̦𝑖 𝑛𝑢 𝑝𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑚 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑠𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑎̆ 𝑒𝑥𝑝𝑢𝑛.”

Află mai multe despre Bookstagrammer-ul WEI

Elena-Carmen Lincă este Profesor de Limba Germană și Limba Engleză și are o pasiune înnăscută pentru cărți. Consideră că meseria de profesor este cea care a ales-o pe ea și nu invers. Îi place foarte mult să lucreze cu oamenii și să împărtășească idei care să contribuie la dezvoltarea de ambele părți. 

Iubește atât de mult cărțile încât le-a dedicat o pagină pe Instagram (miss_reads_a_lot) unde scrie despre cele care i-au plăcut, au inspirat-o sau au atras-o dar nu s-au dovedit cea mai inspirată lectură. Acolo am întâlnit oameni minunați care îi împărtășesc pasiunea pentru citit.

 ~When in doubt, read a book!~

Cărțile au fost mereu parte din viața mea. Datorită lor m-am conectat cu ceilalți, am călătorit, am învățat, mi-am imaginat noi lumi și am creat. Cărțile înseamnă oamenii dragi pe care la început îi ascultam cum îmi citeau și apoi oamenii cu care citeam împreună. Cărțile sunt amintiri frumoase și un loc unde mă simt acasă.” 

Ce îți poate oferi participarea la acest eveniment

 • Conectarea cu oameni noi care iubesc cărțile
 • Conectarea cu autori mai mult sau mai puțin cunoscuți
 • Inspirația de a citi noi cărți recomandate de ceilalți participanți
 • Dacă ești autor, inspirația de a aborda noi teme pentru cărțile tale
 • Stare de bine și bucuria de a împărțăși cu ceilalți una dintre pasiunile tale

Acest eveniment va avea loc

ONLINE

După ce ai completat formularul de înscriere, vei primi un e-mail cu link-ul de acces în baza căruia vei putea participa la ”Book Club”.

DOAR persoanele înregistrare prin intermediului formularului de înscriere care poate fi accesat prin butonul de mai jos, vor primi link-ul de acces la acest eveniment.