Evenimente

~book club~
De la constrângere la libertate

WOMENESTEEM INTERNATIONAL 

Moderator și Invitat eveniment

Cu toate avantajele ei, dezvoltarea rapidă a tehnologiei din ultimele decenii, a determinat o scădere a numărului de cititori de carte, mai ales în rândul tinerilor. În acest context, WomenEsteem International își propune să creeze spații virtuale de conexiune atât cu alți cititori, cât și cu autori și cu operele lor. 

Dacă și tu simți cum cărțile alimentează  starea de bine în mod natural, te invităm alături de noi în această serie de întâlniri lunare.

Să le onorăm, să le apreciem, să călătorim prin poveștile lor!

Diana-Maria Georgescu

Autor și Fondator WomenEsteem International 

”Ştiu că m-am născut să scriu / Dar managementu-i un rachiu, / te ia de cap şi te doboară / și-aşa laşi scrisul într-o gară. / Însă acum am revenit / Și merg până la infinit, / cu vocea sufletului meu / ruptă din însuși Dumnezeu.”

Adina Cristea Palada

Autor și Invitat special WomenEsteem International 

S-a născut în România, în timpurile unui regim totalitar communist.
Scrie de la vârsta copilariei participând la cenacluri și reviste literare, iar în orașul natal Moinești, oraș de obârșie și al scriitorului Tristan Tzara.

Contribuția noastră la starea ta de bine

Cărțile sunt sursă inepuizabilă de inspirație, de imaginație și personificare într-o viață pe care nu am trait-o, dar pe care poate ne-ar fi plăcut să o trăim. Cărțile sunt o ușă către o altă realitate, care abia așteaptă să fie deschisă. Sunt seva și mirajul serilor de iarnă, sau a zilelor toride pe malul mării unde preferăm să ne lăsăm mintea să se bucure de vacanță vagabondând prin imagini pe care doar privirea ei le poate crea.
Cărțile sunt cunoaștere și educație, sunt creștere și speranță, sunt iubire și magie. Și pentru că preferăm să ne hrănim mintea și sufletul cu vibrații care să ne creeze stări de bine, vă invităm la întâlnirile noastre lunare ”Book Club”!
 
Deschidem seria din acest an cu un invitat special, o doamnă aproape de sufletul nostru, Adina Cristea Palada, a cărei poveste intensă de viață a devenit sursa romanului ”Dezrădăcinații” publicat atât în limba română, cât și în limba franceză. În România cele două volume ”Unde ești, mamă?” și ”Am învins!” pot fi achiziționate în rețeua librăriilor Cărturești (https://carturesti.ro/serie/dezradacinatii), Humanitas, Librarium, Centrul de librării București, precum și pe platformele de distributie de carte emag.ro, libris.net, elefant.ro și pe situl direct al editurii www.ECREDU.ro.
”Este o carte a clocotului sufletesc, a rupturii, a dezrădăcinării unor suflete, de țara mumă, de familie, obiceiuri și ce e mai dur, de propriul fiu de numai 3 ani (de ce, din ce cauză… vă las să descoperiți în volum) și apoi a adaptării, a învățării, a înrădăcinării într-un sol străin, într-o lume nu dintre cea mai primitoare.” – Adina Cristea Palada
 
Pe scurt, ce vom face în cadrul acestei întâlniri?
 1. Construim poduri de cuvinte și energii hrănitoare care să ne alimenteze starea de bine prin conexiuni profunde cu cei cu care împărțim pasiunea pentru citit și scris. Cum?
  • Prezentându-ne și cunoscându-ne cu iubitorii de cărți, de scris, de vagabondat prin povești.
  • Prezentând pe scurt cărțile noastre preferate, aceasta fiind o ocazie de a ne îmbogăți pe baza experienței celor care le-au citit deja.

2. Cunoaștem autori consacrați sau debutanți și ulterior le putem susține opera citind ceea ce au scris.

  • Cum am anunțat mai sus, pentru ediția de luna aceasta, avem plăcerea să v-o prezentăm pe invitata noastră specială, scriitoarea Adina Cristea Palada, care ne va introduce în povestea romanului său ”Dezrădăcinații”.
  • De asemenea, vom completa tematica acestei luni, ”De la Constrângere la Libertate” cu volumul de poezii ”118 Fețe de Lumină” al fondatoarei comunității noastre Diana-Maria Georgescu.

3. Susținem doritorii de a scrie și publica povestea lor.

  • Aici vom pune sub lumina reflectoarelor acele persoane care scriu poezie, proză și orice altceva ce folosește magia cuvântului. Pot fi persoane care doresc să publice o carte și pentru care exercițiul citirii și încurajarea comunității poate însemna o reală susținere în acest proces.

Află mai multe despre Moderatorul WEI

Întâlnirea va fi moderată de  Diana-Maria Georgescu, Fondator și Președinte al Asociației și Comunității WomenEsteem International, autor al volumului de poezie ”118 Fețe de Lumină” lansat în 2019 în cadrul Târgului de carte Gaudemus Radio România București, și al blog-ului personal https://my-inner-peace.com/ unde publică în limba engleză atât articole de călătorie pe baza experiențelor avute în Thailanda, în Iordania și pe Camino de Santiago de Compostela, cât și poezii în limbile română și engleză.
Mai multe despre activitatea literară a Dianei aici: 

Află mai multe despre Invitatul Special WEI

Adina CRISTEA PALADA s-a născut în România, în timpurile unui regim totalitar communist.
Scrie de la vârsta copilariei participând la cenacluri și reviste literare, iar în orașul natal Moinești, oraș de obârșie și al scriitorului Tristan Tzara, are o activitate susţinută în toate recenziile, prezentările, spectacolele… Cenaclului Artelor Tzara din localitate.
După absolvirea Politehnicii din București, pleacă în Franţa în 1989 unde își reinventează o nouă viaţă. Construită de la zero: integrarea completă a limbii și a obiceiurilor, asumarea diferitelor joburi (trecând prin cercetare, până la reconvertire în informatică).

Ce îți poate oferi participarea la acest eveniment

 • Conectarea cu oameni noi care iubesc cărțile
 • Conectarea cu autori mai mult sau mai puțin cunoscuți
 • Inspirația de a citi noi cărți recomandate de ceilalți participanți
 • Dacă ești autor, inspirația de a aborda noi teme pentru cărțile tale
 • Stare de bine și bucuria de a împărțăși cu ceilalți una dintre pasiunile tale

Acest eveniment va avea loc

ONLINE

După ce ai completat formularul de înscriere, vei primi un e-mail cu link-ul de acces în baza căruia vei putea participa la ”Book Club”.

DOAR persoanele înregistrare prin intermediului formularului de înscriere de mai jos vor primi link-ul de acces la acest eveniment.

DETALII CONTACT
ALL AS ONE
Follow Us
Participarea este liberă, însă dacă simțiți să susțineți comunitatea noastră cu donații sau sponsorizări, vom fi mai mult decât recunoscătoare. WomenEsteem International este o asociație non-profit, care se auto susține pentru a sprijini la rândul său femeile în procesul lor de creștere personală și profesională.